Ocupación Ajuntament de Barbera del Valles, pasado miercoles 29 de octubre

La existència de la PAH es basa en la lluita pels drets de les persones i especialment en garantir el dret a la vivenda, dret que és a la carta dels drets humans de les nacions unides i que a aquest país amb una llei hipotecaria il·legal, s’està infringint dia rere dia.

Amb aquesta voluntat i entenent que totes les eines per resoldre aquest problema son necessàries, la PAH de Barberà del Vallès ha intentat mantenir un diàleg continu i actiu amb l’ajuntament. No només d’una manera critica i vigilant sinó amb moltíssimes reunions amb la finalitat de crear col·laboracions en favor de les nostres veïnes amb dificultats habitacionals o derivades d’aquestes.

Des de fa més d’un any hem instat a les regidories i alcaldia la necessitat de crear una unitat d’emergències on podessin aportar i treballar totes les regidories, institucions i moviments socials implicats en aquest greu problema a la fi de buscar solucions. Però la resposta ha esta sempre de que la realitat de la ciutat no requeria aquest tipus d’organisme.

En aquest punt volem fer una denuncia pública de les deficiències que patim per part d’un ajuntament que es vol autoanomenar socialista però que considerem que en alguns aspectes actua com la pitjor de les dretes neoliberals d’aquest país.

En especial i cansades de xocar contínuament contra la mateixa pedra, denunciem la gestió de la regidoria de benestar social, i a la seva cap Mercè Cuadrado com a responsable de les següents situacions que d’una vegada per totes s’han d’acabar.

Falta continuada de coordinació amb la resta de departaments del govern local.

No es té encara a dia d’avui, i desprès de 6 anys d’una crisi assassina i cruel, una sensibilitat del veritable drama de les famílies i s’actua amb paràmetres d’abans de la crisi.

No s’ha volgut fer una feina d’acostament amb les treballadores de serveis socials cap a la realitat que vivim a la PAH, potenciant d’aquesta manera el distanciament i fins i tot la hostilitat cap a nosaltres.

No existeix el comitè intern de casos, o un organ que cumpleixi aquesta funció, a Benestar Social. Això provoca que les treballadores socials preguin decisions que no els hi corresponen i que han de ser corregides contínuament per les responsables del departament.

No existeix una línea homogènia d’actuació, ni un protocol unificat, i queda al criteri de cada treballadora social les decisions a prendre en cada cas.

En cap moment s’ha tingut en compte la situació de bloqueig emocional que ha provocat aquesta crisi en les persones, i no es fa un tutelatge o acompanyament directe de les persones, passant la responsabilitat única a les afectades com a culpables d’una situació de necessitat.

No es té en cura l’especial atenció a l’infància i no es traslladen els casos d’urgència habitacional a les comissions socials de les escoles.

Estem Cansades de vigilar que fan els nostres responsables politics, estem cansades de rebre queixes del tracte que a vegades reben les afectades a Benestar Social, estem cansades de tenir a davant a una regidoria que ens veu com un problema, i no com a part de la solució.

PER TOT AIXÒ DECLAREM TRENCADES LES RELACIONS AMB BENESTAR SOCIAL I DEMANEM LA DIMISSIÓ DE LA SEVA REGIDORA MERCÈ CUADRADO PER LA SEVA DOLENTA GESTIÓ I FALTA DE RESPONSABILITAT ENVERS LES CIUTADANES I CIUTADANS DE BARBERA

#cuadradodimissioApoyando a las tres familias

Acerca de pahbarbera

Plataforma de afectados por la hipoteca de Barberà del Vallès
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s