Els desnonaments a l’Espanya dels banquers es disparen fins als 517 diaris

Els desnonaments d’habitatges i locals s’han disparat durant el primer trimestre d’aquest any a l’Espanya del PP, CiU i el neoliberalisme bancari, assolint la xifra de 517 diaris, segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que ha denunciat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Segons les dades sobre execucions hipotecàries i llançaments del primer trimestre d’aquest any, en aquest període s’han produït a Espanya un total de 46.559 desallotjaments forçosos per la via judicial, és a dir, 517 al dia.

Segons Colau, aquest any destaca “de manera alarmant” l’apartat dels llançaments (terme tècnic per nomenar els desallotjaments forçosos d’habitatges i locals). Així, les dades de llançaments realitzats pels serveis comuns de notificacions i embargaments, el primer trimestre de 2012 va marcar un nou registre històric amb 18.424 llançaments, i el nombre total des de 2008 ja puja a 185.140.

Colau assegura que, no obstant això, “aquestes xifres no reflecteixen una imatge completa del total de desallotjaments que es realitzen a l’Estat espanyol perquè fins ara no s’havien comptabilitzat els llançaments ordenats per jutjats de primera instància a les localitats en les quals no existeixen els serveis comuns de notificacions”.

Al comptabilitzar aquests desnonaments, “el resultat és escandalós”, segons Colau, ja que només en el primer trimestre del 2012 els llançaments que fins ara no es comptabilitzaven són molt superiors als comuns: 28.135. “Quants desallotjaments s’han fet fins al 2011 sense que s’hagin publicat les dades?”, s’ha preguntat la coordinadora de la PAH.

Ada Colau ha argumentat que “si entre 2008 i 2011 teníem coneixement de 166.000 desallotjaments comptant només amb les dades dels serveis comuns, i segons la proporció dels llançaments en jutjats de primera instància de 2012, cal suposar que des del 2008 es poden haver produït prop de 400.000 desallotjaments a Espanya”.

Segons les mateixes dades, en els tres primers mesos de l’any, el nombre d’execucions hipotecàries (processos de reclamació que poden acabar en desnonaments) iniciades ascendeixen a 24.792, el tercer pitjor registre des que va esclatar la crisi, amb un increment del 14% respecte al mateix període de l’any anterior. “Aquestes dades desmenteixen les veus interessades que deien que les execucions estaven disminuint”, ha denunciat Colau.

En total, el nombre de procediments d’execució iniciats per impagament d’hipoteca ja ha afectat més de 374.230 famílies a Espanya. Quant a les execucions hipotecàries (processos iniciats per reclamar impagaments), la classificació entre 2007 i 2012 l’encapçala Andalusia (72.900) seguida per Catalunya (70.663) i el País Valencià (69.951).

La llista d’execucions per províncies en aquest mateix període de cinc anys l’encapçala Barcelona (41.731), Madrid (40.123) i Alacant (32.228).

Agraïm que per primera vegada el CGPJ hagi fet públiques aquestes dades, però exigim que en nom de la democràcia i la transparència, no se’ns oculten dades tan rellevants com són els centenars de milers de desallotjaments que s’estan perpetrant contra la població empobrida per aquesta crisi que no és una crisi, sinó de totes totes una gran estafa”, ha afirmat Colau.
Font: http://noticies.sirius.cat/2012/07/ls-desnonaments-lespanya-dels-banquers.html

Acerca de pahbarbera

Plataforma de afectados por la hipoteca de Barberà del Vallès
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s